Bagaimana untuk Mulakan Projek Anda

Dapatkan sokongan untuk idea anda dari komuniti Actyvate

Cipta Projek

Kemukakan Idea Anda

Sahkan

Crowd Fund

Terima Dana

Mulakan Projek Anda!

Proses untuk menyenaraikan idea adalah mudah. Sampaikan idea anda kepada orang ramai, validasi melalui media sosial, dan lancarkan kempen penjanaan dana - semuanya di platform kami!  

1

Kemukakan Idea Anda

Maklumkan kami tentang idea anda menerusi aplikasi Actyvate. Kami akan kembali kepada anda dalam masa 3 hari bagi memastikan sama ada projek anda bersedia untuk dilancarkan.
2

Sahkan

Sebelum ke proses 'crowd-funding', idea anda akan diberi 2 minggu untuk meraih jumlah undi yang telah ditetapkan. Pada peringkat ini, anda akan terima maklum balas daripada orang ramai dan berpeluang melakukan sebarang perubahan pada idea sebelum meneruskan proses implementasi.
3

Crowdfund

Selepas mendapat kelulusan daripada orang ramai, anda boleh mulakan kempen 'crowd-funding'. Anda perlu ingat dan sentiasa berwaspada mengenai model 'All-or-Nothing' yang diterapkan Actyvate. Ini bermakna hanya projek yang mencapai sasaran dalam masa 30 hari akan menerima dana yang dijana.
4

Mulakan projek anda!

Setelah dana berjaya dikumpul, anda boleh memulakan projek tetapi pastikan anda war-warkan informasi penting kepada penyokong anda.
5

Ceritakan

Penyokong anda pasti mahukan kemaskini dari anda. Pastikan anda memastikan informasi terkini tentang pencapaian sepanjang projek.

Lihat projek kami

Ideation
Projek sebagai medium menghasilkan usahawan wanita desa melalui jahitan seni kreatif.
39
Voting ended
Ideation
Youth Personal Transformation program is a program to help high school students to discover the strengths within them.
58
Voting ended
Ideation
Because technology changes daily, ELRIANA works to share knowledge with parents so that they may make informed decisions.
58
Voting ended

Sebarang Pertanyaan?

Sekiranya anda belum masih pasti, anda boleh lihat FAQs untuk Pemilik Projek

Lihat FAQs