KREATIF SULAMAN TELEKUNG

Focus Area

 Kelainan Upaya

Short Description

Kreatif sulaman telekung merupakan bengkel asas jahitan menghasilkan telekung yang berkualiti , selesa dan mudah digunakan. Dalam program ini dapat melahirkan golongan usahawan wanita dan belia yang berminat dalam penghasilan jenis telekung yang berkualiti disamping membantu dalam memperkasakan ekonomi. Kekurangan produk penghasilan telekung yang semakin mendapat permintaan yang tinggi, maka bengkel ini dapat membantu golongan belia yang tidak mempunyai pekerjaan, golongan asnaf dan ibu tunggal yang berusaha menambahkan nilai pendapatan dan kesejahteraan hidup mereka.

Total 64 Votes

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Voting end : 30.06.2018

The Project

Project Owner

NORMALA CHE KOB

Location

Selangor

Problem

Bengkel ini dapat membantu golongan belia yang tercicir dalam pekerjaan, golongan asnaf dan ibu tunggal yang mencari peluang kemahiran dan menambah pendapatan dalam memperkasakan ekonomi isi rumah. Di samping itu, dapat melahirkan usahawan kreatif telekung yang kurang mendapat perhatian.

Solution

Dapat memberi latihan kemahiran jahitan secara pratikal agar golongan sasaran ini boleh berdikari dan menjana pendapatan sendiri

Target Beneficiary

Golongan belia yang tercicir yang tidak mempunyai pekerjaan , ibu tunggal dan golongan asnaf. Bengkel ini dapat menerapkan nilai kemahiran jahitan yang boleh menghasilkan pelbagai kreativiti idea dalam penghasilan telekung.

Impact Parameters

  1. Memberi platform terbaik terutama golongan sasaran ini dapat mewujudkan peluang kerjaya dan perubahan nilai ekonomi keluarga.
    2. Peluang membina rangkaian perniagaan dan rakan niaga untuk memperluaskan pasaran telekung.
    3. Dapat menjana pendapatan dan meningkatkan nilai taraf hidup melalui kemahiran yang diterapkan serta melahirkan usahawan yang berbakat.

Project Endorsement

Supporter

Persatuan Penduduk dan Persatuan Ibu Tunggal

Project Needs

Type of help needed

Funding

Project Cost

RM 3,000

Describe Needs

Cost for project as below:

DescriptionPrice/Unit (RM)QuantityAmount (RM)
 Tenaga Pengajar5002 orang500
Sewa Dewan3001 hari300
Peralatan Jahitan10010 1000
 Makanan dan Minuman3015 450 
Cenderahati & T-shirt5015750
Total costRM 3,000

Milestone

Tarikh anggaran dalam bulan Ogos 2018

Voting start date: 21/06/2018

Write a comment

X